Arcus College Referentiecase


Het Arcus College in Heerlen verzorgt jaarlijks beroepsopleidingen voor maximaal 4.000 studenten. Het College voltooide eind 2014 de bouw van zijn nieuwe campus met behulp van een unieke oplossing voorgesteld door staal service center JACK MULLER. Hierdoor bereikt de architect de juiste combinatie van kleur en afwerking die de klant nodig had, maar tegen aanzienlijk lagere kosten.


IAA Architecten ontwierp het gebouw in eerste instantie om te worden voltooid in een goudkleurige aluminium gevel die zeer in de mode is, maar overal in Nederland te vinden is. In plaats daarvan stelde staal service center JACK MULLER een echt unieke oplossing voor: ArcelorMittal's Granite® HDX in een champagne-gouden afwerking die subtiel verandert in verschillende lichtomstandigheden, waardoor de gevel van het gebouw complexer wordt.

[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER
[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER
[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER

Garantie door alternatieve coating staal

Granite® HDX wordt geleverd met een garantie tot 35 jaar dankzij de coating van 55 micron. Deze garantie was zeer aantrekkelijk voor zowel IAA Architecten als de klant, en kon niet worden geëvenaard door de voorgestelde aluminiumoplossing. Tevens is het hoogwaardige verfsysteem dat wordt gebruikt om Granite® HDX te maken, ontworpen voor sandwichpanelen voor dak en sandwichpanelen voor gevel in barre klimatologische of omgevingsomstandigheden én is de Granite® HDX-oplossing zelfs kosteneffectiever.

Stalen plaat op maat

Elk sandwichpaneel is gemaakt in een complexe persbewerking. “De architect heeft deze look gekozen om een uniek ontwerp te creëren”, aldus JACK MULLER. “Het is in één keer gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland. De resulterende lange lijnen lijken naar de hemel te reiken, wat de kracht en hoogte van de gebouwen benadrukt.” JACK MULLER kocht de Granite® HDX coils van ArcelorMittal en verwerkte ze tot stalen platen op maat. Vervolgens zijn deze losse stalen platen naar ZND Nedicom gestuurd die ervoor zorgde dat ze in Duitsland werden afgewerkt.