Arcus College Referentiecase


Het Arcus College in Heerlen verzorgt jaarlijks beroepsopleidingen voor maximaal 4.000 studenten. Het College voltooide eind 2014 de bouw van zijn nieuwe campus met behulp van een unieke materiaaloplossing, voorgesteld door staal service center JACK MULLER. Hierdoor bereikte de architect de door de klant gewenste combinatie van kleur en visueel aspect, maar tegen aanzienlijk lagere kosten.


IAA Architecten ontwierp het gebouw in eerste instantie met een modern goudkleurige aluminium gevel, zoals op dat moment veel gezien werd in Nederland. In plaats daarvan stelde staal service center JACK MULLER een echt unieke oplossing voor: ArcelorMittal's Granite® HDX met een champagne-gouden uitstraling die subtiel verandert onder verschillende lichtomstandigheden, waardoor de gevel van het gebouw complexer wordt.

[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER
[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER
[Arcus College Heerlen | Jack Muller]
Arcus College Heerlen | JACK MULLER

Garantie door alternatieve coating staal

Granite® HDX wordt geleverd met een garantie tot 35 jaar dankzij de coating van 55 micron. Deze garantie was zeer aantrekkelijk voor zowel IAA Architecten als de klant, en kon niet worden geëvenaard door de voorgestelde aluminiumoplossing. Tevens is het hoogwaardige verfsysteem dat wordt gebruikt om Granite® HDX te maken, ontworpen voor sandwichpanelen voor dak en sandwichpanelen voor gevel in barre klimatologische of omgevingsomstandigheden én is de Granite® HDX-oplossing zelfs kosteneffectiever.

 

Extra vlakke stalen plaat op maat

Elk sandwichpaneel is gemaakt in één complexe persbewerking. “De architect heeft deze look gekozen om een uniek ontwerp te creëren”, aldus JACK MULLER. “Het profiel is in één procesgang gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland. De resulterende lange lijnen lijken naar de hemel te reiken, wat de kracht en hoogte van de gebouwen benadrukt.” JACK MULLER kocht de Granite® HDX coils van ArcelorMittal en verwerkte ze tot extra vlakke plaat op maat. Vervolgens zijn deze zorgvuldig ingepakte voorgelakte stalen platen, onder regie van ZND Nedicom, naar Duitsland gebracht. Daar zijn de vlakke platen verwerkt tot exclusieve profielen.