[Sandwichpanelen]

Duurzaam flexibel en design. Geïsoleerde panelen nemen steeds meer een toevlucht, en niet alleen voor gebruik als exterieur, zoals gevels en daken, maar juist ook voor gebruik als interieur, zoals scheiding-, tussenwanden of een unit binnen een unit zoals o.a. koelcellen, stilte ruimte etc. Het levert kostenbesparingen op, is eenvoudig, snel en schoon gemonteerd. Voor elke toepassing een oplossing. Alle beschikbare voorgelakte metalen voor de panelen zelf of bijpassende accessoires kunnen wij jou leveren.

 

Ga direct naar maakindustrie  Vraag een adviesgesprek aan

[Sandwichpanelen ]

Wat is nu precies een geïsoleerd paneel? Deze bestaat uit twee metalen delen met daartussen een laag isolerend materiaal. Het paneel dankt zijn naam aan de manier van produceren: twee metalen delen ‘sandwichen’ de laag met isolerend materiaal, ook wel sandwichpaneel genoemd. Naast een sandwichpaneel bestaan er ook enkelvoudige panelen zonder isolatie. In dit geval wordt er uit voorgelakt metaal, voorzien van een topcoat en backcoat een profiel gerolvormd. Meestal valt de backcoat uit het zicht en de topcoat in het zicht. Ook voor dit soort panelen en toe te passen accessoires hebben wij materiaal op voorraad beschikbaar op rol of plaat.

 

Voordelen van geïsoleerde panelen

Door geïsoleerde panelen te gebruiken, ben je gegarandeerd van energiekostenbesparing op de langere termijn. De hoog isolerende gesloten celstructuur houdt warmte in de wintermaanden, en kou van bijvoorbeeld airconditionering in de zomermaanden, goed vast. De superieure voegen van de panelen zorgen ervoor dat de dak- en gevelsystemen luchtdicht en weerbestendig blijven gedurende de levensduur van het gebouw. Hierdoor wordt warmteverlies of opwarming voorkomen. Ontzettend duurzaam dus! De panelen zijn snel, eenvoudig en flexibel te installeren met behulp van mechanische hefapparatuur en een installatieproces met enkelvoudige bevestiging. Het design is ook nog eens eindeloos vanwege meerdere profielmogelijkheden, afwerkingen, kleuropties en breedtes. Maatwerk is voor ons dus een fluitje van een cent. De panelen kunnen gerecycled worden, waarbij het metaal wordt gescheiden van het isolatiemateriaal en kan worden hergebruikt.Zo dragen we samen met jou bij aan een circulaire toekomst.
 

Betaalbaar bouwen 

Betaalbaar en snel bouwen is van essentieel belang in de bouwsector om de woningnood voor 2030 op te lossen. Hier draait het om het neerzetten van kwalitatieve, praktische constructies zonder de kosten uit het oog te verliezen en concessies te doen aan kwaliteit, duurzaamheid of esthetiek. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van prefab en modulaire bouwtechnieken, die niet alleen de bouwtijd verkorten maar ook arbeidskosten verminderen. We moeten kiezen voor andere bouwmaterialen die even betrouwbaar zijn maar ook sneller te monteren zijn. Hierdoor bouwen we sneller aan een thuis voor meer mensen. Denk hierbij aan sandwichpanelen, die zowel in de nieuwbouw als bij duurzame renovaties in te zetten zijn. Wil je ook kunnen inspelen op betaal bouwen? En ben je op zoek naar het juiste voorgelakte materiaal en bijpassende accessoires voor jouw sandwichpanelen? Wij willen je graag verder helpen. Vraag een adviesgesprek aan.