Markthal Referentiecase

Midden in het Laurenskwartier staat de eerste Markthal van Nederland. Rotterdam volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Barcelona, Stockholm en Birmingham, waar overdekte markthallen al jaren een begrip zijn. De Rotterdamse markthal staat recht tegenover station Blaak en heeft een vloeroppervlak ter grootte van een voetbalveld. 

Winkelen, werken, wonen en uitgaan in een veertig meter hoge boog op de oppervlakte van een royaal voetbalveld. Dát is Markthal Rotterdam. Die veertig meter hoge boog is echter niet zomaar een boog, maar een waar kunstwerk, dat o.a. gevormd wordt door 226 appartementen. Mede mogelijk gemaakt door staal service center JACK MULLER.

[Markthal Rotterdam | Jack Muller]
Markthal Rotterdam | JACK MULLER
[Markthal Rotterdam | Jack Muller]
Markthal Rotterdam | JACK MULLER
[Markthal Rotterdam | Jack Muller]

Het grootste kunstwerk van Nederland

De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant doet daar niets aan onder! Aan de binnenkant van de boogvormige hal bevindt zich een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2. Hiervoor heeft JACK MULLER een speciale hoogwaardige meerlaags Anti Graffiti coating op maat ontwikkeld met daarin verwerkt het werk van kunstenaar Arno Coenen. Nog niet eerder is dit aangedurfd en gerealiseerd op zo’n grote schaal, maar het staal service center JACK MULLER heeft het grootste kunstwerk van Nederland, de Horn of Plenty, mede mogelijk gemaakt.

Coating staal

Kennis over gelakt staal, advies over voorgelakt staal en het toepassen van de nieuwste technieken in voorgelakt staal komen samen in dit bijzondere project.  De afbeelding met levensgrote beelden en heldere kleuren van verse producten die in de Markthal worden verkocht, is middels de op maat gemaakte JACK MULLER Anti Graffiti coating verwerkt tot 4500 gecoate staalplaten, krasvast en UV-bestendig. Dit alles in samenwerking met TS visuals en gevelbouwer Aldowa. Bij de Dutch Design Awards omschrijven ze de Markthal als een ‘extravagante impressie’, een enorme opsteker voor zowel JACK MULLER als de ontwerper.